Voor wie 2017-08-28T11:48:03+02:00

“Mindfulness training is steeds de keuze voor een radicale eerlijkheid tegenover jezelf” – Edel Maex

Voor wie is mindfulness geschikt?

Mindfulness training is geschikt voor iedereen, mannen en vrouwen, jong en oud, voor alle medewerkers in een organisatie, ongeacht hun functie. Mindfulness helpt in het algemeen om de kwaliteit van leven te verbeteren en stress te verminderen. Je hoeft dus niet ziek te zijn of ‘iets te mankeren’ om een mindfulness training te volgen.

Mindfulness training is oorspronkelijk ontwikkelt voor mensen met chronische pijn. Nadat gedragswetenschappers zich er in de jaren ’80 in gingen verdiepen vanwege de opmerkelijke resultaten, werd de training specifiek ingezet om terugval in depressie te voorkomen. De zorgverzekeraars vergoeden deze training bij de diagnose burn-out. Om nu juist die burn-out te voorkomen kun je de training ook zien als stress reductie training en daar ligt voor bedrijven vaak weer de interesse.

Zit je lekker in je vel? In velden of wegen geen burn-out of depressie te bekennen? Dan is de training ook heel geschikt voor persoonlijke groei  en bewustwording.  En zo kan het gebeuren dat elke groep is samengesteld uit deelnemers met fysieke of mentale problematiek en mensen die hun deelname motiveren in meer spirituele bewoordingen: “ik wil leren luisteren naar mijn innerlijke stem”. Hoe je het ook formuleert, mindfulness training is geschikt voor iedereen die zijn kwaliteit van leven wil verbeteren.

voor-wie-is-mindfulness

Voor iedereen die:

  • minder stress wil ervaren
  • makkelijker problemen wil oplossen
  • lichamelijke klachten wil verminderen
  • geestelijke klachten wil verminderen
  • wil leren assertief te communiceren
  • wil leren milder te zijn
  • wil leren relativeren

Kortom: Iedereen die beter wil omgaan met zichzelf en zijn omgeving.