Opmerkzaamheid in Amsterdam

Vorige week heb ik zelf weer goed kunnen oefenen. Voor de eerste module van de opleiding Mindfulnesstrainer in Organisaties was ik 3 dagen in Amsterdam. Om mijzelf de prikkels van het reizen te besparen had ik een Airbnb adres geregeld. Zo kon ik tijdens mijn opleiding ook nog iets van Amsterdam zien. Na de lessen liep ik, weg van het Centrum, door achterafstraatjes genietend van de gevels, de grachten, de leuke winkeltjes. Het was droog, de zon scheen en ik probeerde elk moment bewust te ervaren. Bewust van mijn lichaam, lopend met een rugzak; van mijn geest, vol met nieuwe lesstof en ideeën; van mijn verwachtingsvolle stemming en blijdschap dat ik nog steeds mag leren en groeien en deel uitmaak van een prachtig vakgebied. Maar de wereld zou de wereld niet zijn als er niet ook die andere kant was. Nog altijd die oordelen over telefonerende mensen in de tram, de harde geluiden in het verkeer, de lange rij in de supermarkt. En dan dát weer opmerken en mild blijven. Mijn 3-daagse Amsterdam was in allerlei opzichten behoorlijk mindful.

2019-01-14T13:10:30+02:00 27 april 2017|