Mindfulness ‘light’ Training 2019-11-04T10:38:47+02:00

“Als je met een sneltrein door een stad rijdt, zul je weinig van de stad kunnen zien. Daarvoor moet je eerst halt houden.” – Edel Maex

De 7-weekse mindfulness ‘light’ training

In 2012 ontwikkelde Silentum een ingekorte versie van het 8-weekse programma met audio oefeningen van 20 i.p.v. 45 minuten. In eerste instantie voor de zakelijke markt waar managers aangaven geen tijd te hebben om 45 minuten per dag te oefenen naast het bestaande werk. Bij particulieren is er, sinds de opkomst van de training, een veranderde doelgroep. Jon Kabat-Zinn werkte met uitbehandelde patiënten die meestal in de gelegenheid waren om overdag te oefenen. In deze huidige tijd geven ook particulieren, die nog niet ziek thuis zijn en dat juist willen voorkomen, aan dat ze graag de training doen maar met wat minder huiswerkbelasting. Om hierin tegemoet te komen is er nu dus ook voor hen een ‘lichtere’ variant van de training’ met minder bijeenkomsten en minder huiswerkbelasting.

Inhoud van de training

In de mindfulness training leer je om met vriendelijke, niet oordelende aandacht in het hier en nu aanwezig te zijn. Die vaardigheid bouwen we op in zeven wekelijkse lessen van 2 uur. In deze versie vervalt de stilte dag. Natuurlijk kun je na de training mee doen aan een losse stilte dag. We gebruiken in de training oefeningen die je mee krijgt op  USB-stick om thuis mee aan de slag te gaan zoals bewegen in aandacht (mindful yoga), zitten in aandacht (mindful meditatie) en een lichaamsverkenning die we bodyscan noemen. Ook krijg je een werkboek mee. Het is belangrijk dat je bereid en in staat bent om tijdens de zeven weken dagelijks een half uur te oefenen. Ook vragen we van je dat je de bereidheid hebt tot zelfreflectie.

Kosten

Particulier: € 375,– incl. btw, USB-stick en werkboek
Persoonsgebonden budget: € 375,– excl. btw, factuur op naam met vermelding btw.
Bedrijfstarief: € 495,– excl. btw. factuur op bedrijfsnaam.

Deelname aan een stiltedag is facultatief € 60,–

Trainer

Danielle ter Haar is professioneel trainer hoogste categorie bij de beroepsvereniging VMBN; sommige zorgverzekeraars vergoeden de training onder bepaalde voorwaarden. Danielle voldoet aan de eisen die gesteld worden aan het trainerschap.

Wil je meer weten over de 7-weekse mindfulness ‘licht’ training? Neem dan contact met ons op.

Meer over de trainer.

Lees reacties van deelnemers.

Startdatum

Door toenemende werkzaamheden als Mindful Werken trainer in organisaties geef ik momenteel geen trainingen voor particulieren.

Lesdata

Locatie

Tijd