MBSR mindfulness training 2019-11-04T10:39:47+02:00

“Calmness of mind is one of the beautiful jewels of wisdom” – James Allen (1864-1912)

De 8-weekse mindfulness training (MBSR – mindfulness based stress reduction) 

Inhoud van de training

In de mindfulness training leer je om met vriendelijke, niet oordelende aandacht in het hier en nu aanwezig te zijn. Die vaardigheid bouwen we op in acht wekelijkse lessen van 2,5 uur en tijdens een stiltedag, meestal een zaterdag of een zondag. We gebruiken in de training oefeningen die je mee krijgt op USB-stick om thuis mee aan de slag te gaan zoals bewegen in aandacht (mindful yoga), zitten in aandacht (mindful meditatie) en een lichaamsverkenning die we bodyscan noemen. Ook krijg je een werkboek mee. Het is belangrijk dat je bereid en in staat bent om tijdens de acht weken dagelijks een uur te oefenen.

Wij gaan er in onze trainingen van uit dat er met onze deelnemers meer in orde is dan dat er mis mee is. Het is dus geen therapie, wel vraagt het bereidheid tot zelfreflectie en wordt je als deelnemer aangesproken op je eigen kracht, je eigen wijsheid en je zelfhelend vermogen. De training is nuchter en reikt je op een no-nonsense manier zoveel aan dat je meer uit je leven gaat halen. Mindfulness training is bewezen effectief bij het omgaan met o.a.  stress, depressie, pijn en burn-out. Mindfulness kan ook ingezet worden voor persoonlijke groei. Een training heeft altijd positieve effecten op de algemene gezondheid.

Kosten

Particulier: € 465,– incl. btw, USB-stick en werkboek
Persoonsgebonden budget: € 465,– excl. btw, factuur op naam met vermelding btw.
Bedrijfstarief: € 620,– excl. btw. factuur op bedrijfsnaam.

Trainer

Danielle ter Haar is professioneel trainer hoogste categorie bij de beroepsvereniging VMBN; sommige zorgverzekeraars vergoeden de training onder bepaalde voorwaarden. Danielle voldoet aan de eisen die gesteld worden aan het trainerschap.

Praktische informatie waaronder vergoedingen.

Startdatum

Door toenemende werkzaamheden als Mindful Werken trainer in organisaties geef ik momenteel geen trainingen voor particulieren.

Lesdata

Locatie

Tijd