Praktische informatie 2019-01-02T16:05:31+02:00

“Luister, voel, kijk hoe het op dit ogenblik met je gaat. Doe dit met een milde open aandacht zonder te oordelen” – Jon Kabat-Zinn

Praktische informatie voor de training

Intake

Voorafgaand aan de training zenden we je een intake formulier. Aan de hand van dit formulier hebben we een telefonisch intake gesprek, om te bepalen of dit voor jou een juiste training is.

Eigen verantwoordelijkheid

Je plaatst op het intake formulier je handtekening waarmee je verklaart dat je de training op eigen verantwoordelijkheid gaat volgen. Silentum is niet aansprakelijk te stellen voor verlies van eigendommen uit de leslocatie of voor de uitwerking van de training op fysieke of psychische klachten.

Locaties en duur van de training

De mindfulness training bestaat uit acht bijeenkomsten van 2,5 uur en een stilte dag van 5 uur. De ‘light’ versie uit zeven bijeenkomsten van 2 uur zonder stiltedag.

De bijeenkomsten worden gegeven in Capelle aan den IJssel, Zevenhuizen en Rotterdam-Hillegersberg.

Het individuele traject kent 7 bijeenkomsten van 1,5 uur die plaats vinden in Zevenhuizen of op (bedrijfs)locatie

De training Zelfcompassie bestaat uit 8 bijeenkomsten van ruim 2 uur en start halfjaarlijks in Zevenhuizen.

De training Mindfulness en Eten kent 8 bijeenkomsten van 2 uur die individueel worden gegeven in Zevenhuizen. Starten kan meteen na overleg.

Wat mee te nemen?

Gemakkelijke kleding die niet knelt. Denk in ‘laagjes’ zodat je het altijd comfortabel hebt. Eventueel ook extra sokken.
Matten, kussens, dekens en bankjes zijn aanwezig. Schrijfgerei is niet nodig.

De groepsgrootte is: 5 – 12 deelnemers

Klik hier voor de verschillende locaties.

Vergoeding aanvullende verzekering

Bij een zorgverzekering met aanvullende dekking kan bij sommige zorgverzekeraars aanspraak worden gemaakt op vergoeding van (een deel van) de kosten van een mindfulnesstraining. Aan vergoeding kunnen, afhankelijk van de polisvoorwaarden die de zorgverzekeraar hanteert, eisen worden gesteld. De vergoede bedragen liggen in 2019 tussen de 100 en 350 euro, afhankelijk van de verzekeraar en het gekozen aanvullende pakket.

Ga naar ZorgWijzer.nl voor een overzicht van de voorwaarden en vergoede bedragen per verzekeraar.

Tips voor andere mogelijkheden voor vergoeding

Vergoeding via de werkgever
Bijna alle werkgevers hebben een budget preventie, een ziekteverzuimbudget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk.

Neem contact op voor meer informatie over onze trainingen.